Clubavond 24 november 2016

Van de vijf partijen was de partij van Marc O tegen Luc het eerst afgelopen.  Marc was volledig kansloos tegen Luc en gaf er moedeloos na een klein uurtje de brui aan.  Dat gaf Luc de gelegenheid om diezelfde avond nog een tweede partij te spelen: Peter VdA speelde heel wat beter, maar toch niet goed genoeg.  Hij benutte niet al zijn kansen, en was al eens een beetje te gul: op de 17de zet bijvoorbeeld verzuimde hij een vijandig paard van het bord te nemen.  Later in de partij vergat Peter nog eens schaak te geven en zo de kwaliteit te redden.  Toen kwam het niet meer goed, en Luc kon twee streepkes bij zetten op 1 avond.
Op het achterste bord – of op het voorste, gezien vanaf de inkom van St.-Pieter – gooide Joan al zijn gewicht in de schaal tegen Karel.  Karel had een mooie partij gespeeld, maar had net ietsje te laat gezien dat hij met een toren de dame kon pennen.  Hij zag het op het moment dat hij de toren net had losgelaten.  Godmiljaarde!  En het punt was voor Joan.  Sebbe won met een paardvork op Dame en Toren van Giuseppe en Manu wist in zijn partij tegen Peter DH een zwarte pion op d3 te planten die daar uitgroeide tot serieus obstakel.  Moegetergd deed Peter tenslotte er nog een blundertje bovenop en toen was het materiaalverschil te groot.

Geplaatst in Clubavonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.