Deel 1 helemaal afgewerkt

Redelijk wat volk gisteren dat opdaagde voor het volgen van de twee allerlaatste matchen van ronde één.
En ze werden niet teleurgesteld. Er werd duidelijk gestreden om die laatste felbegeerde puntjes binnen te rijven, wat op beide borden mooie stellingen opleverde!
Vooreerst de partij tussen Stijn en Jef Devocht. Op voorhand werd er al lacherig gedaan (door Stijn zelf) dat de deadline van 9 maart waarschijnlijk niet gehaald zou worden. En hij stelde niet teleur door over de eerste tien zetten zo’n uur te denken, toen hij in tijdsnood kwam voor de 40 zetten, wordt er massaal afgeruild en beide heren gaan het eindspel in met twee torens, de dames en een handvol pionnen. Over zet 41 slaagt Stijn er dan ook nog eens in om zo’n 25 minuten na te denken. Als er even later ook de dames mogen vertrekken, lijkt het zo dat de partij lichtjes in het voordeel van Jef lijkt te eindigen met een pionnetje voorsprong, maar hij sluit een toren op in de stelling van Stijn en Stijn benut dit ten volle.

Na dan een klein foutje in de afruil van de torens door Jef, geeft deze op. 3 minuten voor twaalf, ultieme deadline gehaald.

Even opluchting na de tijdcontrole.

Maar dan is er op het bord daarnaast nog heel wat gaande.
Jo heeft zich tegenover Sebastiaan gezet om een partij uit ronde 10 in te halen. Beide schakers laten fantastisch mooi spel zien, een waar genot om als toeschouwer naar te mogen kijken! Ook op dit bord lijkt tijdsnood Sebastiaan de das om te doen, maar de vlag hangt nog met een millimetertje op de wijzer als hij aftikt op zet 40. En zij gaan dus wel door de deadline van 9 maart.

Er wordt een fantastisch mooi eindspel op het bord getoverd. Elkeen weet zijn stukken maximaal te benutten. Jo mag dan uiteindelijk een pion voorsprong hebben, maar Sebastiaan weet dit wel de baas te kunnen, elke keer weer. Het is een complex maar mooi eindspel.
Met een springpaard elk, de koningen in het centrum en Jo’s h-pion op de startpositie komen de beide heren remise overeen. (Zo rond kwart voor één)
Bijna alle aanwezigen hadden hun jas al aan, iedereen wilde naar huis, maar niemand wilde deze waardige seizoensfinale missen.
Ook werd er nog in de marge een partij tegen Luc gespeeld door ondergetekende, na een klein maar oh zo belangrijk flatertje ergens halverwege de partij weet Luc mijn dame en de partij naar zich toe te trekken.

Hun beider zwoegen zou uiteindelijk beloond worden met puntendeling.

Dan ook nog even melden dat afgelopen vrijdag Sebastiaan tegen Kristof de partij uit ronde 11 heeft afgewerkt. Hierover wist Sebastiaan te melden dat Kristof een verrassend sterk Siciliaans spel op het bord toverde, maar de verdediging van Sebastiaan was een spielerei die hem uiteindelijk zuur opbreekt waardoor Kristof het volle punt binnen haalt.

Ook bij deze nog een dikke proficiat aan Peter Van der Avort die vandaag (10/03) jarig is en ons allen heeft gelaafd op deze dorstige donderdagavond.
Dan de volgende ronde. Bart heeft nu alle uitslagen en zal een paring opstellen en doorsturen. Deze 2de ronde zal starten op 16 maart, allen aanwezig, zou ik zo zeggen.

Tot schaaks,
uw secretaris
Dries

De eindstand van deel 1 ziet er dus zo uit:

Geplaatst in Clubavonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.