Clubavond 27 april 2017

Beste medeschakers,

Eerst en vooral mijn welgemeende en oprechte excuses voor het ditmaal wat meer beknopte verslag van afgelopen speeldonderdag.
Maar ik had mijn handen vol met onze voorzitter en heb dus niet veel kunnen zien op de andere borden.
Vooreerst zal ik starten met de partij tussen Jef D. en Peter DH. Volgens hun zeggen was het een spannende match tot Peter een toren verliest

en toch doorspartelt tot de overmacht van Jef hem wat teveel wordt en hij de handdoek in de ring werpt.
In de match tussen Peter VdA en Patrick had Peter goed verdedigd, maar Patrick speelde een solide partij en gebruikte bovengenoemde handdoek om Peter af te drogen.

Tussen Marc O. en Sebastiaan kreeg het bord de eerste dertien zetten een zuivere Marshall aanval op het bord. Het was een spannende match tot Marc een acute aanval van schaakblindheid over zich heen kreeg en dacht een matdreiging te zien, helaas bleef zijn loper onbeschermd en kon Sebastiaan die ongestraft wegsnoepen en met de overwinning aan de haal gaan.
Van de match tussen Stijn en Luc heb ik niet veel gezien, maar ik neem aan dat Luc weer eens geLuc gehad heeft…
Ook de match tussen Jef P. en Joan heb ik niet gezien, maar naar het schijnt begon de voetbalpraat van Jef Joan zodanig af te leiden dat Joan niet meer wist welk spel hij aan het spelen was en Jef het volle punt wist binnen te halen. (Hij trok nét niet zijn trui over zijn hoofd om al schreeuwend het gemaakte punt te vieren.)
Als alle bovenvermelde partijen dus gespeeld zijn en er al heel wat volk naar huis is, zweten de voorzitter en zijn secretaris nog steeds op een partijtje dat als een klassiek Philidor verdediginkje begon. Met een eindspel met 6 pionnen, een toren en een dame is het niet simpel om de mat te zoeken en ik heb dan ook mijn handen vol om dit varkentje te wassen. Na lang heen en weer geschuif weet ik eindelijk een zwakte in Marcs stelling te benutten en hij ziet de matdreiging even over het hoofd,

1-0 voor uw ondergetekende.
In de marge van de officiële partijen voor de meetellende punten waren er ook nog enkele schakers die gewoon hun schaakcapaciteiten (en hun vochtgehalte) op peil kwamen houden.

Tot schaaks,
uw secretaris
Dries

kampioenenspoor
Marc O. – Sebastiaan 0-1

kneusjesspoor

Peter VdA – Patrick 0-1
Jef D. – Peter DH 1-0
Jef P. – Joan 1-0
Dries – Marc W. 1-0

Lucspoor
Stijn – Luc 0-1

Geplaatst in Clubavonden, Partijen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.