Clubavond 4 mei 2017

Beste schaakleden,

Drie partijen werden gisteren gespeeld die meetelden voor de punten in het clubkampioenschap.
Vooreerst was er de match tussen Karel en Jef Devocht. Telkens dat ik kwam kijken leek het een gelijk opgaande partij te zijn. uiteindelijk zag ik beide heren dan de handen schudden ten teken dat er een uitslag was. Beiden zaten met evenveel pionnen tegenover elkaar en een loper van ongelijke kleur. Hierop komen ze remise overeen en verdelen dus de punten.
Dan was er ook nog het bord tussen Philip en Stijn. Voor één keer leek Stijn eens geen last te hebben van een vadertje tijd dat in zijn nek stond te hijgen en werkte de partij netjes binnen de veertig zetten af. Doordat Philip zijn rokade uitstelt, versterkt Stijn zijn positie

en even later wist Stijn dan nog een paard tegen een pion te ruilen en toen was het helemaal niet meer te houden voor Philip. Hij geeft op en Stijn haalt een vol punt binnen.
Op dat moment zit Manu nog te zweten tegenover Fred. Manu mag dan wel een kwaliteit winnen (toren tegen loper) en in een schijnbaar betere stelling komen hierdoor, maar Freds koning is op de dool en het oorlogspad. Fred weet handig de pionnen van Manu aan te vallen met zijn koning. Even lijkt het er op dat Fred een “stijntje” gaat doen doordat hij vrijwel het volle anderhalf uur nodig heeft voor de eerste veertig zetten. Maar Manu heeft ook zijn tijd nodig om tot een geslaagd offer te komen en een sprintje te trekken met zijn H-pion die dan ook weet te promoveren. Echter op dat moment staat zijn koning “passief” te wezen op B5 en weten de pionnen van Fred ook stilletjes aan de overkant van het bord in het vizier te krijgen.
Op dat moment heeft Fred een stelling van 2 pionnen die geruggesteund worden door zijn koning en Manu zit met een dame, één pion en z’n koning. Manu trekt zijn koning bij en het spel lijkt uit te draaien op een pat voor Fred. Deze laatste ziet echter geen uitweg nu de koning van Manu naderbij komt gedoold en geeft op. Zowel Ad als Luc zagen meer in de stelling dan Manu, maar de beste stuurlui staan aan wal, zoals men zegt…

Daarnaast werd er nog wat hout heen weer geschoven, gedronken en ook nog geoefend door de aanwezige supporters,
Tot Schaaks
Uw secretaris Dries

Kneusjesspoor
Karel – Jef D. 0,5 -0,5
Kampioenenspoor
Philip – Stijn 0 – 1
Manu – Fred 1 – 0

Geplaatst in Clubavonden, Partijen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.