Uitslagen 19 april 2018

Beste Schaakmaten,
Ondanks de vroege hitte was er toch een enorme opkomst van schaaklustigen om vol enthousiasme aan de tweede ronde te beginnen.
 Zo zaten Matthias en Karel hun partij uit te vechten. Matthias wist het hoofd niet koel te houden door de hitte en Karel stak het volle punt op zak.
 Ook in de match tussen Peter Van der Avort en Ad werd duidelijk dat de hitte spelbreker was. Peter speelde niet onverdienstelijk, maar naar het einde toe wist Ad een vol stuk voor te komen en Peter geeft op.
 Bart zit tegenover Marc W. en weet door een zeer agressief spel onze voorzitter al na 15 zetten eeuwig mat te krijgen (ik weet het voorzitter, dat achtervolgt u nog steeds 🙂 Tot op uw zerk… )

 Lars speelt sterk tegen Marc O. en lijkt druk te kunnen houden. Maar een vorkje van Marc op een loper en een paard van Lars doen Lars een stuk achter komen en uiteindelijk de handdoek in de ring te werpen.

 Ook in de match tussen Maurits en Luc komt Luc een stuk voor. Maurits spartelt nog maar moet uiteindelijk ook de duimen leggen.
 Jef W. zit bij Sebastiaan aan een bord. Sebastiaan offert een pionnetje voor de betere stelling maar Jef weet overeind te blijven. Als Sebastiaan dan naar het einde toe de pion achter ombuigt naar een pion vóór is het Jef die afgedroogd wordt en de handdoek op het bord gooit.

volop concentratie op het bord met toeschouwer van de Tusk naast het bord

En dan zitten er nog twee schakers achter hun bord met elk een gretig kijkend Vadertje Tijd op hun schouder. Stijn en Jef P. nemen rustig hun tijd en het duurt zelfs tot ergens aan zet 30 alvorens maar de eerste stukken geslagen worden. Als de tijd echt dringt nemen Luc en ik onze positie in om te noteren voor de schakers, maar Stijn dringt aan op een dameruil,

als Jef deze niet aanvaardt komt Stijn binnen op de koningsvleugel met nog een Toren en de mat is onafwendbaar.
Vorige week werden ook nog twee partijen afgewerkt.
Luc kreeg toen een op winst gebrande Stijn op zijn bord. Maar ook hier heeft Stijn weer last van Vadertje Tijd die ongenadig snel de klok doet voortschrijden. Hij weet het vallen van de vlag nipt voor te blijven en Luc het knap lastig te maken met al zijn volgende zetten. Hoewel Luc naar het eindspel toe een pion voor staat is Stijn z’n stelling ook niet min, maar Luc behoudt zijn kalmte en rukt op met zijn pion die Stijn uiteindelijk doet opgeven.
En ik ben verloren van Bart.
Tot volgende week voor meer schaak.
Uw secretaris
Dries
Kampioenen
Jef W.          –           Sebastiaan             0-1
Maurits        –           Luc                       0-1
Lars             –           Marc O.                0-1
Stijn             –           Jef P.                    1-0
Luc              –           Stijn                     1-0
Kneusjes
Karel           –           Matthias               1-0
Peter VdA   –           Ad                        0-1
Bart             –           Marc W.               1-0
Dries           –           Bart                      0-1
Geplaatst in Clubavonden, Uitslagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.