uitslagen 03 mei 2018

Beste dolers,

3 vooruitgeschoven partijen en één inhaalmatch werden afgelopen donderdag afgehandeld.
Bart zit tegenover Matthias. Nog voor ik van m’n eigen bord kon opstaan om eens te gaan kijken, zie ik dat de match al gespeeld is. Matthias had een klein foutje gemaakt in de opening en Bart maakt hier gretig gebruik van om het volle punt binnen te rijven.
Een andere kneusjespartij die gespeeld wordt, is deze tussen Peter De Heldt en ondergetekende. Hierin maakt Peter halverwege een foutje waardoor ik verder mag spelen met een stuk voorsprong.

Omdat er op dat moment nog 8 pionnen op het bord staan is de partij nog helemaal niet beslist. Als ik even later erin slaag om alsnog Peters pionnen te beginnen snoepen, kunnen mijn pionnen oversteken en promoveer ik er met eentje om tot de mat te geraken.
En dan zijn er nog twee partijen bezig. 4 kampioenen werken hun matchen uit ronde 5 en 7 verder af.
Voor ronde vijf zijn dat Bob en Luc. Bob trachtte met een knalgeel hemd Luc in verwarring te brengen. Deze laatste dacht echter dat het Hollands oranje was. Maar niettemin weet Bob een zeer interessante stelling op het bord te zetten waarbij hij het Luc echt wel lastig maakt. Luc vecht verbeten terug en uiteindelijk is hij het die het volle punt op zak steekt.
De andere kampioenenmatch die dan nog gaande was, is deze tussen Stijn en Fred uit de laatste ronde. Fred speelt niet zijn sterkste schaak en komt halverwege dan ook een stuk achter. Maar tijd speelt ook nu weer in het nadeel van Stijn en hij moet blitzen om op vijf minuten een zet of 18 uit zijn mouw te schudden. Hier maakt hij echter enkele foutjes en Fred wint niet alleen het stuk terug, hij haalt ook de bovenhand en weet uiteindelijk, nog voor Stijns vlag valt een mat op het bord te zetten.

dan werd er nog duchtig geanalyseerd, gelachen, geoefend en gedronken…

Tot volgende week voor meer schaak.

Uw secretaris
Dries

Kneusjes
Peter De Heldt          –       Dries           0-1
Bart                               –    Matthias       1-0

Kampioenen
Bob                                –        Luc             0-1
Stijn                              –       Fred             0-1
Geplaatst in Clubavonden, Uitslagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.