Uitstap naar Antwerpen

Even een kort relaas van onze uitstap naar aanleiding van het 15-jarige bestaan van de club.

Aan een klein stationnetje, ’s morgens in de vroegte, stonden enkele schakers niet zo netjes in de rij. Kwam een busje aangereden en de schakers stapten op, enkele haltes verder werd de groep vergroot tot we uiteindelijk in de grote stad aankwamen met 9 koningen op de dool (onder hen ook enkele dames die meedoolden).

Na een lange rit in de hete bus waren er blijkbaar nog niet zo veel cafés open, gelukkig konden we onze benen laten rusten en onze kelen bevochtigen in het gezelschap van 1044 (h)exen.

enkele van de 1044 (h)exen die uitgestald waren in het bezemsteeltje

 

Het bevreemdende bezemsteeltje was een perfecte start van wat uiteindelijk een prachtige dag zou worden.

Na wat gerust te hebben trokken we naar het Red Star Line museum alwaar de geschiedenis van de landverhuizers uit de doeken werd gedaan. Een brandend actueel thema dat beklijft en onder je vel kruipt.

Bekijk hier een filmpje van één van hen…

Dan was het reeds middag en tijd voor een korte lunchstop alvorens we verder stapten naar het MaS.

jachthaven Turnhout

De imposante jachthaven van Turnhout (daar aan de horizon)

Bovenop het MaS kon je zelfs tot in de jachthaven van Turnhout kijken. Het MaS op zich viel wat tegen door enkele gesloten verdiepingen, gelukkig was het weer van die aard dat we vlug reeds beneden op zoek konden gaan naar een gezellig terrasje. Rond deze tijd werd onze groep van 9 uitgebreid met nog een koning en een dame. Na onszelve gelaafd te hebben aan deugddoend gerstenat stapten we via de avontuurlijkste weg door het zand naar de plaats waar onze rammelende magen tot bedaren gebracht zouden worden.

Welke worst krijg je er gratis bij?

 

We werden bij aankomst in Las Mañas nog getrakteerd op een Michael Jackson optreden bij drankjes aan den toog. Gelukkig konden we even later in alle rust en stilte aanschuiven voor een opulente maaltijd.

Voorzitter Marc met zijn 10 discipelen.

De wijn vloeide rijkelijk, de maaltijd was verzorgd en overheerlijk, er werd gelachen en er werden moppen getapt. Ons gelach werd nog even overstemd door een trio Spanjaarden die mooie muziek ten berde brachten.

Marc wijnts

Onze voorzitter had opeens ook een nieuw lief gevonden, hij werd wel heel erg innig met de fles wijn.

En Jef W. deed iets met een ananas…

het concept verfkwast ging compleet aan Jef voorbij

Na nog een borreltje aan de toog slenterden we weer richting bus. Er werd nog een terrasje meegepikt

een terrasje pikken

En moe maar voldaan kropen we weer op de bus naar ’t stad. We kunnen terugblikken op een geslaagde dag, de afwezigen hadden  ongelijk   een geldige reden.

 

Geplaatst in Evenementen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.