Uitslagen 17 mei 2018

Beste schaakliefhebbers,

 

afgelopen donderdagavond werden er vier matchen afgehandeld in het clublokaal.

Marc Ooms zit tegenover Bob en weet deze het knap lastig te maken en zet de betere stelling op het bord. Een klein blundertje van Marc doet echter zijn stelling ineen stuiken en uiteindelijk gaat Bob met het volle punt naar huis.


Marc voelde zich naar eigen zeggen door zwart van het bord geblazen zoals John Hurt hier van de berg.

Stijn en Jef Devocht delen ook een bord om felbegeerde puntjes in de tweede ronde te sprokkelen. Vreemd genoeg weet Stijn zijn tijd nu wel goed te benutten en ruim vóór het vallen van de vlag en reeds na elf zetten weet hij Jef in een dusdanig lastige stelling te brengen waardoor Jef opgeeft als hij ziet dat de mat onafwendbaar blijkt.

En Stijn neemt het volle punt mee naar huis.

Fred is op winst gebrand tegen Manu en beiden komen na een Franse opening in een zeer evenwichtige stelling terecht. En aangezien beide heren niet direct zien hoe ze naar de mat toe moeten werken besluiten ze de puntjes eerlijk te verdelen en komen remise overeen.

Dan zit onze voorzitter nog aan het bord tegen Peter De Heldt. Marc heeft een goede dag en weet de partij helemaal naar zijn hand te zetten en de winst naar zich toe te trekken.

Eerder die donderdag werden er ook nog twee partijen gespeeld. Philip wist te winnen tegen Maurits in café Sint Pieter.

En In café Ranonkel was er nog de spektakelmatch van Sebastiaan tegen Bob. Sebastiaan drukt Bob van het bord en Bob verliest zijn dame tegen drie stukken. Dan wordt Bob wakker en weet uiteindelijk de match en het volle punt naar zich toe te trekken.

En op dinsdag was café Ranonkel ook nog eens het toneel voor de vooruitgeschoven match van Marc W. tegen Karel. Karel haalt zijn gekende speelstijl boven en schuift de stukken met de snelheid van het licht over het bord. Marc neemt zijn tijd en wacht geduldig op de aankomende fout van Karel. Hij weet uiteindelijk een stuk voor te komen en speelt de koningsvleugel van Karel kapot. Even later geeft Karel op en keert huiswaarts met de snelheid van een schildpad.

 

Tot donderdag voor meer schaak,

uw secretaris

Dries

 

 

Kampioenen

Marc O.        –        Bob           0-1

Jef D.            –        Stijn           0-1

Fred              –        Manu      0,5-0,5

Philip            –        Maurits      1-0

Sebastiaan     –        Bob           0-1

 

Kneusjes

Marc W.        –        Peter DH    1-0

Karel             –        Marc W.      0-1

Geplaatst in Clubavonden, Uitslagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.