Uitslagen 24 mei 2018

Beste schakers,

 

Vorige week donderdag was er heel wat beweging in het schaaklokaal. Maar liefst veertien schakers wisten hun weg naar zeven geruite borden te vinden om ware veldslagen uit te vechten.

Ik kwam iets later binnen en toen had Karel reeds een partij opgegeven nadat hij een kwaliteit achter kwam, zijn tegenstander was Ad die zo een vol punt binnenrijfde

Joan heeft een op winst gebrande Bart op zijn bord. Bart schudt een Siciliaantje uit zijn mouw en Joan is al op achtervolgen aangewezen. Naar het einde toe ziet hij over de mat heen en Bart steekt het volle punt op zak.

misschien niet Joan, maar hij kijkt toch over de mat heen

De andere Van der Avort zit tegenover onze voorzitter en ook hij speelt een knappe partij waar onze voorzitter geen antwoord op heeft en de tweede Van der Avort keert met een vol punt huiswaarts.

Jef Peeters heeft Lars tegenover zich. Lars weet beter uit de opening te komen en met een stuk voorsprong trekt hij naar het eindspel. Een foutje van Lars doet zijn loper verdwijnen en beiden komen remise overeen.

Jef Wuyts heeft Marc Ooms bij zich aan tafel zitten. Marc zat weer eens een keer in zijn luie remisemodus, en is al lang blij dat hij op zet 27 een pion wint in een iets betere stelling.  Misschien vindt Jef het ook wel genoeg voor vanavond, dacht luie Marc, en dat bleek inderdaad zo. Remise dus.

Manu zit dan nog aan het bord bij Jef Devocht. De stelling lijkt lang gelijk op te gaan maar Jef zijn stukken staan iets passiever, een gegeven waar Manu dankbaar misbruik gebruik van maakt en Jef geeft op.

En dan zitten er nog twee kleppers aan een tafeltje. Vadertje tijd zorgt op dit bord voor een spannende match. Stijn heeft met Sebastiaan een match made in heaven gevonden, beiden nemen rustig (héél rustig!) hun tijd om het hout te schuiven en zo tegen de dertigste zet moeten zowel Bob als ik voor beide heren noteren omdat ze in tijdsnood komen. Ze halen zet 40, Sebastiaan met nog 3 seconden over. Over zet 41 denkt Stijn zelfs nog eens 40 minuten na waardoor Bob en ik ons weer klaarhouden teneinde opnieuw te moeten noteren. Maar vier zetten later doet Sebastiaan een foutje en de mat volgt op zet 45. Met een dubbel gevoel neemt Stijn het punt naar huis.

En dan zijn er nog twee inhaalpartijen gespeeld in de tussentijd. Matthias speelde tegen Jo. Ook hier werd een Siciliaan op het bord getoverd. Matthias maakte ergens halverwege het spel een miscalculatie waardoor Jo een stuk voor kon komen. Enkele blunders later smeet Matthias de handdoek in de ring en Jo stak het volle punt op zak.

In Café Ranonkel ook nog een partij uitgevochten tussen Kristof en Karel. Deze partij ging lang gelijk op maar naar het einde toe is het Kristof die zijn pionnenspel beter weet te benutten en een overmacht opbouwt waartegen Karel geen verweer heeft. Karel geeft dan ook wijselijk op en Kristof gaat met het volle punt lopen.

Tot vanavond voor meer schaak…

 

Uw secretaris,

Dries

 

Kampioenen

Jef P.                    –              Lars                       0,5 – 0,5

Jef W.                   –              Marc O.               0,5 – 0,5

Manu                   –              Jef D.                    1     –  0

Stijn                      –              Sebastiaan         1    –   0

 

Kneusjes

Kristof                  –              Karel                     1     –  0

Karel                     –              Ad                          0    –  1

Joan                      –              Bart                       0   –   1

Peter VdA          –              Marc W.                 1   –   0

Matthias             –              Jo                           0    –   1

Geplaatst in Clubavonden, Uitslagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.