Uitslagen 07 maart 2019

Beste schakers,

Maar liefst veertien dolenden daagden op om de tweede ronde aan te vatten. Acht kneusjes streden voor de felbegeerde kneusjestitel en zes kampioenen knokten voor punten in hun competitie.

Matthias beloofde luid met zijn T-shirt dat hij niets ging doen deze partij, en Marc O was al gerust, maar Matthias hield zijn belofte niet en dreigde met een diep doordachte combinatie met een pion naar de achtste rij te wandelen. Marc moest alles in het werk stellen om deze dreiging te pareren. Pas nadat Marc zich met zijn smartphone een half uurtje had afgezonderd in het kleine vertrekje in de gang, kon hij weer stilaan een redelijke stelling op het bord krijgen. En op den duur won hij nog door een blundertje van Matthias.

Jo en Joan gaan sterk van start en Joan weet Jo het lang lastig te maken, één onoplettendheid van Joan maakt dat hij de mat van Jo niet ziet aankomen.

Al zou ze nog zo stiekem sluipen, deze mat zou Joan wel zien aankomen

Bob had Peter Van der Avort op zijn bord. Peter komt goed uit zijn opening, maar rokeert te laat en Bob gaat met de winst lopen.

Geert zit bij Peter De Heldt aan tafel en het is een partij die lang gelijk opgaat, als ik af en toe een blik werp op het bord lijkt het soms toch wel dat Gert net ietsje beter staat, Naar het einde toe blundert Geert echter en Peter weet een mooie mat uit zijn mouw te schudden.

Bij de kampioenen traden Yves en Jef Wuyts in de strijdarena. Yves speelt secuur en Jef moet zwaar aan de bak om een gedegen verdediging op te zetten, hij houdt het niet meer en Yves steekt het volle punt op zak.

Stijn en Bart zetten  mooie partij op het bord. Maar zoals te verwachten viel, geraakt Stijn in tijdsnood. Hij heeft minder dan 3 minuten op de klok om 12 zetten af te werken, Bob noteert in ijltempo het houtgeschuif. Met minder dan één minuut op de klok haalt Stijn zet 40. Hoewel de stelling voorheen gelijk was staan er nu voor Bart 3 pionnen en een loper op het bord en Stijn heeft drie pionnen en een toren. Beiden schuiven ze gestaag hun pionnen richting tegenstrever in de hoop te kunnen promoveren, maar als Bart een cruciaal pionnetje verliest, is het Stijn die met het volle punt gaat lopen.

En dan zitten er nog twee kleppers achter hun bord, Sebastiaan en Luc. Het is een mooie partij waar Luc enkele pionnen weet voor te komen, maar Sebastiaan geeft deze graag op om spel met zijn stukken te creëren. Luc staat drie comfortabele pionnen voor en elkeen heeft dan nog een toren en een loper om mee te spelen. Sebastiaan weet een pionnetje te snoepen en even wordt de loper van Sebastiaan tegen de toren van Luc geruild. Ook hier trekken de pionnen strijdvaardig richting overkant. Het zijn de pionnen van Luc die de promotie al rieken als Sebastiaan ziet dat verder spelen niet meer tot winst of remise leidt en zijn koning neerlegt.


Er werd nog wat geoefend door de aanwezige supporters, allen kregen ze prachtige partijen te zien…

Ook deze vertegenwoordiger van God hebben we al een aardig houtje zien verschuiven

 

 

Tot volgende keer voor meer schaak

 

Uw secretaris

Dries

 

 

 

 

Kampioenen

Yves               –           Jef Wuyts                               1-0

Stijn                –           Bart                                        1-0

Sebastiaan       –           Luc                                         0-1

 

Kneusjes

Matthias          –           Marc Ooms                            0-1

Joan                –           Jo                                            0-1

Geert               –           Peter De Heldt                       0-1

Bob                 –           Peter Van der Avort              1-0

Geplaatst in Clubavonden, Partijen, Uitslagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.