Uitslagen 21 maart 2019

Beste medeschakers,

10 dolers vochten gisteren voor de felbegeerde puntjes in de tweede ronde van onze competitie.
ikzelf had het niet onder de markt tegen Matthias waardoor ik een deel van de vier andere partijen gemist heb.  Gelukkig zette Matthias mij vlug mat zodat ik toch nog van de vier andere partijen kon genieten.
Zo was daar de partij tussen Luc en Stijn. Stijn komt echt wel in een betere stelling te staan. Maar de tijdsdruk die als een zware last op de schouders van Stijn drukt maakt dat hij in vijf minuten nog drie geniale zetten moet doen. Ik noteer deze zetten en met slechts twee seconden overschot tikt hij af voor de 40ste zet. In al deze toenemende stress maakt Stijn een klein foutje waardoor Luc in de betere stelling komt. Luc werkt richting de onafwendbare mat en Stijn geeft op.

Een andere prachtige match om te volgen was deze tussen Peter Van der Avort en Geert. Hier staat Geert een pionnetje voor en lijkt hij in de betere stelling terecht te komen. Peter vecht als een leeuw en knokt zichzelf terug naar een gelijke pionnenstelling om uiteindelijk een remise in de wacht te slepen.

En dan was er nog de match tussen Bart en Fred. Hier heeft Fred een pionnetje voorsprong.

Het is een kleine voorsprong die hij niet meer uit handen geeft. De C-pion van Fred kan reeds de overkant rieken als Bart er zijn paardje weet voor te parkeren. Maar Fred heeft nog pionnen over die ook richting overkant oprukken en Bart legt zijn koning neder.

En dan zweten er nog twee kampioenen op hun bord. Lars en Yves laten zien dat ze het waard zijn om voor de kampioenentitel te strijden. Hier is het Yves die een pionnetje voor staat. Lars heeft op dit moment alles rustig onder controle op het bord maar ook hier tikt zijn klok onverbiddelijk voort en Lars heeft nog 5 minuten voor tien zetten als ook ik hier mag komen assisteren om te noteren. Lars lijkt nadien even helemaal in de problemen te komen als Yves nog wat pionnetjes weet te snoepen en beide heren 2 torens op het bord. Lars heeft dan twee pionnen om mee te schuiven en Yves vier. Lars zweet op de dreiging van Yves en weet door een secuur spel met zijn torens het pionnenaantal gelijk tot één elk. Voor Lars staat deze pion op de H-lijn en die van Yves staat op de B-lijn,

maar moet nog vanuit zijn beginpositie vertrekken. Hoewel Yves reeds remise aanbiedt, speelt Lars voort in de hoop op winst en het lijkt er op het eerste zicht wel op dat dit haalbaar is. Yves ruilt met graagte even later zijn toren tegen de pion van Lars. Als Lars er dan voor kiest om zijn toren tegen de pion van Yves te ruilen staan de twee koningen moederziel alleen op het bord en is remise dan ook de logische uitslag.

Alle aanwezigen werden op een prachtige schaakavond getrakteerd, door de aanwezige supporters werd er ook nog wat geoefend, maar vooral genoten van het beter schaakspel!

 

 

Tot schaaks
uw secretaris

Dries

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kampioenen

 

Kristof                                  –              Dusty                                   1-0

Lars                                       –              Yves                                      0,5-0,5

Luc                                        –              Stijn                                      1-0

Bart                                      –              Fred                                      0-1

 

 

Kneusjes

 

Jo                                           –              Bob                                       1-0

Peter Van der Avort           –              Geert                                   0,5-0,5

Dries                                     –              Matthias                             0-1

 

 

 

 

Geplaatst in Clubavonden, Partijen, Uitslagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.