Bij ontstentenis van onze vertrouwde en betrouwbare verslaggever Dries zal ikzelf hier pogen de gebeurtenissen weer te geven die zich hebben voorgedaan in de gelagzalen van afspanning Sint-Pieter op donderdagavond laatstleden.
De arena die wij onderhand zo goed kennen was bezet met een gezellig uitziend allegaartje ontspannen schakers. Maar dat was maar schijn. De echte schaker weet zijn emoties goed te verbergen. Het gehalte testosteron dat in de lucht hing was van dusdanige dichtheid dat het de amygdala van de meest furieuze pitbullterriër al zou doen samenknijpen na een vluchtig snuifje.

De eerste gladiator die in het zand beet was Marc O, ikkikke dus, die met zwart tegen Bob een Italiaanse partij speelde waar wel wat leven in zat, maar toch rap doodbloedde. Aan de zwarte zijde toch. Op de twintigste zet had ik de kans om met een mooi loperoffer in het voordeel te komen, maar ik kreeg het niet doorgerekend aan het bord en speelde een slechtere zet.

Nog voordat ik helemaal bekomen was van dit debacle zag ik in mijn linkerooghoek dat Jef W hetzelfde lot ondergaan had. Tenminste, het resultaat was hetzelfde, en de partij was kort. Op de vijftiende zet dacht Jef met de zwarte dame een pionnetje op b2 te kunnen snoepen, maar dat is altijd gevaarlijk, zoals hier weer eens bleek.

In de afdeling gevechtssporten van de bibliotheek kwam ik dit werk eens tegen:
Matthias kwam met zwart goed uit de opening tegen Peter DH, en had goede kansen om belangrijk voordeel te halen maar, na een blundertje van Matthias op de 15de zet kwam Peter een stuk voor, en dat maakte het beslissende verschil.
Jo, de specialist van de Engelse opening werd met eigen wapens verslagen door Geert. Geert, met wit, had zijn voorbereiding grondig gemaakt en wist in de opening al voordeel te behalen. In het middenspel werd dit alleen maar groter, en na 27 zetten moest zwart de duimen leggen.
Stijn en Lars hielden het wat gezelliger en gingen geregeld samen van de zachte buitenlucht genieten. Wat beide heren daar allemaal te bespreken hadden, weten we niet, maar het moet wel ontstellend geweest zijn: ze speelden een – overigens zeer vermakelijke – partij met maar liefst acht blunders.

Vraag van de week: waarover hadden Stijn en Lars het? Debation Island? Trump? Klimaatgedoe? De vrouwen?

bij de kampioenen
Stijn-Lars 0-1
Fred-Jef W 1-0
bij de kneusjes
Bob-Marc O 1-0
Geert-Jo 1-0
Peter-Matthias 1-0

 

En nog eens bedankt, beste clubgenoten allemaal, voor de toegezonden partijen!!

Marc.

Geplaatst in Clubavonden, Partijen, Uitslagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.