Uitslagen 11 april 2019

Beste schaakminnende medemens,

Vier uitslagen van de tweede ronde raakten bekend afgelopen donderdag. Er is door de aanwezige schakers serieus geknokt voor elk punt.
Ikzelf zat te zweten tegen een sterk spelende Joan. Het was een partij waar ik redelijk snel in de verdediging moest kruipen en de dreiging van Joan toch wel het hoofd weet te bieden. Een minder zetje van Joan doet de stelling kantelen in mijn voordeel en ik grijp met graagte de kans om een puntje te sprokkelen. Ten koste van mijn tegenstrever. Zo gaat dat meestal bij schaak.
Philip en Bart beginnen met een vreemd ogende opening. Hier is het Bart die een vol stuk weet te snoepen en met een paard voorsprong even later met een mooie combinatie de mat uit zijn mouw schudt.
Kingslayer Kristof heeft Luc op zijn bord gekregen. Hier denkt Luc telkens dat hij nog tijd heeft voor een goede zet, maar Kristof is hem steeds te vlug af. Zo speelt Kristof magistraal met zijn paard op zoek naar vorkjes op torens en koning. Als de torens naast het bord verdwijnen, springt het paardje van Kristof in de rondte, hongerig naar pionnen. Even later staat Kristof met 4 pionnen en een paard op het bord, Luc heeft 2 pionnen en zijn zwarte loper. De drie aaneengesloten pionnen van Kristof rukken in formatie op naar de overkant en Luc geeft op.
En dan zijn er nog twee kneuzen aan het zwoegen. Peter De Heldt heeft Jef Peeters tegenover zich en hier hadden ze zo rond zet 31 nog steeds alle pionnen op het bord.
De stelling lijkt potdicht te zitten. Vanaf de eerste pion die valt lijkt Jef Peeters beter te komen staan. Op een gegeven moment staat ie zelfs twee pionnen voor. Maar Peter geeft niet op en speelt secuur voort, hopend op een foutje van Jef. Even later blundert Jef en geeft een toren cadeau en het is Peter die dan deze voorsprong maximaal benut om tot de mat te komen.
Door de aanwezige supporters werd dan nog het nodige gerstenat verzet bij de nodige oefenspelletjes. En allen genoten van de mooie partijen.

Tot schaaks,
Uw secretaris
Dries

Kampioenen
Philip-Bart 0-1
Kristof-Luc 1-0
Kneusjes
Peter DH-Jef P 1-0
Joan-Dries 0-1
Geplaatst in Clubavonden, Partijen, Uitslagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.