uitslagen 18 april 2019

Een zeer Goede Vrijdag beste schakers,

Of een Stille Zaterdag indien jullie dit mailtje pas morgen lezen. Afgelopen Witte Donderdag was het weer mooi genoeg om heel wat schakers naar het clublokaal te lokken. Zeven partijen werden afgewerkt.
Ikzelf zat te zwoegen tegen een sterk spelende Bob, waardoor er wel wat van het strijdgewoel op de andere borden aan mij is voorbij gegaan.
Jo was de eerste die op witte donderdag een punt binnenrijfde met wit. Dit ten koste van een niet onverdienstelijk spelende Jef Peeters.
Peter van der Avort speelde een zeer sterke partij, dit ten koste van onze voorzitter. Als hij dan met zijn paardje de koning en dame van Marc kan vorken, legt Marc zijn koning neer.
Marc Ooms en Geert spelen een partij die lijkt uit te draaien op remise. Marc maakt een kleine misrekening naar het einde toe waardoor Geert alsnog een vol punt mee naar huis neemt.

Op dit punt van de avond wordt mijn tegenstander geveld door een aanval van schaakblindheid. Van deze gelegenheid maak ik gretig gebruik om de mat op te zoeken en Bobs koning helemaal vast te zetten.

En dan kan ik gaan genieten van de andere partijen. Jef Wuyts heeft Philip op zijn bord gekregen. Het is een partij die muurvast zit. Jef heeft nog acht pionnen en Philip nog zeven. Het ene pionnetje voorsprong blijkt niet genoeg om de stelling los te werken en ze verdelen de punten eerlijk en komen remise overeen.
In de match tussen Luc en Fred lijkt Fred de overhand te hebben, Luc moet verdedigen wat ie kan. Tegen het einde heeft Fred een loper tegen twee pionnen van Luc voorsprong. Het lijkt er even op dat Fred deze voorsprong wel weet te benutten, maar Luc speelt de juiste zetten met zijn pionnetjes en weet uiteindelijk één pion vóór te komen.

De stelling is echter dusdanig dat er geen winst meer inzit en ze komen remise overeen.
En dan zwoegen en zweten Ad en Stijn nog op hun partij. Zowel Ad als Stijn komen in tijdsnood tegen zet 40 en Lars wordt als noteerder naast het bord gezet. Ze halen nipt de 40ste zet en nu hebben ze elk nog een uur de tijd om de rest van de partij rustig af te werken. Stijn heeft wel wat druk op de koning van Ad, maar deze verdedigt mooi en het is een waar genot om te kijken hoe de torens en het paard van Stijn zich op de koning storten en het paard en de torens van Ad hier telkens toch weer goed weten te verdedigen. Even later, als alle stukken op een mooie manier geruild worden, trekken ze richting eindspel met nog vijf pionnen elk. Hier is het Ad die zich misrekent als de koningen op pionnenjacht gaan en Stijn heeft een pion die trots overmarcheert zonder obstakels. Waarop Ad zijn koning neerlegt.
Nu is het zo laat dat vele schakers niet meer de uitslag van deze match hebben afgewacht, dus nakaarten en analyseren zit er ook niet echt meer in. Dat zal dan iets zijn voor de computer.
dan rest mij nog enkel om jullie een Zalig Paasfeest toe te wensen!
Tot volgende week voor meer schaak,
Uw secretaris,
Dries
Kampioenen
Ad-Stijn 0-1
Jef W – Philip 0,5-0,5
Luc-Fred 0,5-0,5
Kneusjes
Marc O – Geert 0-1
Peter VdA – Marc W 1-0
Jo – Jef P 1-0
Dries – Bob 1-0
Geplaatst in Clubavonden, Partijen, Uitslagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.