Uitslagen 02 mei 2019

Beste dolende koningen,

 

Heel wat volk daagde afgelopen donderdag op om hun partijen af te werken in de competitie. Ikzelf had een zware dobber aan een secuur spelende Geert waardoor het strijdgewoel op de andere geruite borden volledig aan mij is voorbij gegaan en ik alhier me moet beperken tot de droge uitslagen voor dit verslag. Tegen dat mijn marathonmatch afgelopen was en ik mij kon laven aan een kelk gehopt water, waren ook de uitslagen op de andere borden gekend. Laat ons hopen dat elkeen zijn partij post op de site zodat we toch kunnen genieten van de partijen.

Geert en Dries speelden een partij waarin geen grote fouten gemaakt werden. Het overwicht helde eerst over naar de witte zijde, daarna naar de zwarte zijde, en naar het einde toe stond alles potvast.

 

Jef Peeters wist als eerste zijn partij te beëindigen, helaas niet met winst. Marc Ooms keerde tevreden huiswaarts met het volle punt.

Jef P opende de partij op zijn Spaans, maar verliet de betreden paden op de achtste zet met een blundertje. Marc O was deze donderdag niet zo galant om op zijn beurt te blunderen, en de zwarte stelling ging al vlug van niet zo mooi naar heel lelijk. Groeten, Marc.

 

Marc Weyts moest de duimen leggen tegen een sterk spelende Jo.

De partij Sebastiaan – Jef W was eigenlijk niet begrijpelijk voor gewone amateurschakers, zoals het merendeel van de dolende koningen. De elektronische analyse-motoren van lichess hadden het er ook moeilijk mee, want bij gebrek aan een ander woord benoemden ze negen zetten als blunders. Volledig onterecht natuurlijk!

 

Bart speelde niet onverdienstelijk tegen Yves maar kon geen punt verzilveren.

Lars wist met een mooi dameoffer een vol punt binnen te halen ten koste van Fred.

En ondergetekende zat te zwoegen tegen Geert, hoewel ik een pion vóór sta, hebben we in het eindspel elk nog lopers van tegengestelde kleur waardoor de stelling muurvast komt te zitten en we de punten eerlijk verdelen.

In een inhaalpartij tussen Stijn en Dusty worden de punten ook gelijk verdeeld.

En eerder nog wist Luc een vol punt te halen op Philip.

En tussen Sebastiaan en Dusty wist laatstgenoemde het volle punt op zak te steken.

Bij de kneusjes beginnen enkele spelers al zeer gemeend te hopen op de titel van Koning Kneus 2019.

De aanwezige supporters haalden ook nog geruite borden boven om te oefenen tegen dat zij aan de beurt zijn om te scoren in de competitie.

Het is dus geen al te uitgebreid verslag, laat ons hopen dat ik volgende week meer tijd heb om te volgen wat er op de borden rondom mij gebeurt.

 

 

Tot schaaks,
Uw secretaris,

Dries

Kampioenen
Fred – Lars 0-1
Yves – Bart 1-0
Sebbe – Jef W 0-1
Philip – Luc 0-1
Stijn – Dusty ½-½
Sebbe – Dusty 0-1
Kneusjes
Marc W – Jo 0-1
Geert – Dries ½-½
Jef P – Marc O 0-1
Geplaatst in Clubavonden, Partijen, Uitslagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.