Clubavond 23 februari 2017

Afgelopen donderdag hield​ de wind (of de voetbal?) de meeste schakers thuis, misschien ook het feit dat de meesten hun partijen reeds gespeeld hadden.
in elk geval werden er maar twee inhaalpartijen gespeeld, en de afwezigen hadden ongelijk, want het waren er twee om van te snoepen!
Stijn speelde tegen Jo een degelijke partij en wist toch zo tegen het midden een vol stuk voor te komen, Jo bleef overeind en Stijn kwam nog serieus in tijdsnood, maar ook dat kwam nog redelijk goed (dankzij het schrijfwerk van Bob). Maar het stuk voorsprong bleek zeker ook naar het einde van de partij toch te veel door te wegen waardoor Stijn deze partij naar zich toe wist te trekken.

Dan de partij tussen Patrick en Manu. Dit was een zeer lang zeer gelijk opgaande partij, beide schakers lieten een zeer mooi schaakspel zien. Het zag er lang toch zeer goed uit voor Patrick (misschien door die dubbelpion van Manu), het leek zelfs even nog remise te worden. Maar tegen het einde deed een klein flatertje van Patrick alsnog de partij beslissen in het voordeel van Manu.*

Voor de rest werd er wat door de weinige aanwezigen wat geschaakt en blij gereageerd op het nieuws rond TRAPPIST-1.

Tot schaaks
uw secretaris
Dries

*Fritz heeft de stelling die Peter vdA op Facebook gezet heeft eens bekeken, zijn Artificiële Intelligentie aan het werk gezet en het resultaat bekend gemaakt via lichess:
Wat weet die Fritz er nu ook van? [red.]

Geplaatst in Clubavonden, Partijen.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.