Clubavond 2 maart 2017

Er zijn nu niet veel partijen meer in te halen. Gisteravond werden er weer twee partijen gespeeld. Een partij met een beetje een vreemd verloop was die van Kristof tegen Giuseppe. Kristof maakte een openingsfoutje in een Siciliaanse partij en dat kwam hem duur te staan: Giuseppe stond op de dertiende zet al de kwaliteit en twee pionnen voor. Gaandeweg deed hij nog enkele mindere zetten, maar zijn voordeel bleef ruim genoeg om de partij in zijn voordeel te beëindigen. Maar Giuseppe had geen er geen vertrouwen meer in en bood remise aan. Dat werd door Kristof met gretigheid aanvaard.

De andere partij was Jo tegen Jef D. Ik heb de partij jammer genoeg niet kunnen reconstrueren, maar heb wel gezien dat Jef op de 11de zet een familieschaak toeliet en daardoor een toren verloor, of toch minstens de kwaliteit. Het was daarmee nog niet gedaan, er zat nog heel wat spanning in de partij, maar Jef moest toch de duimen leggen, zoals dat heet, na de 28ste zet.

Na afloop werden de partijen met de gepaste ernst geanalyseerd.

Geplaatst in Clubavonden, Partijen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.