Jef Wuyts mist mat in 12

In zijn partij tegen Bob heeft Jef de winst laten liggen door op de zeventigste zet een mat in 12 te missen. Volgens de analyse met Stockfishmotor van lichess. Een mat in 24 missen, dat zegt niet veel natuurlijk. Zelfs de servers van lichess hadden er hun werk mee om het te vinden. Toen ik de partij ingevoerd had, zag ik al wel dat er iets te zien leek op zet 70. Kan die h-pion nu niet doorlopen, dacht ik. En inderdaad, de analyse-grafiek vertoonde wel een piek naar boven. En toen ging ik ontbijten. Op mijn gemakske, zoals dat hoort voor een gepensioneerde. Toen ik terugkwam had meneer Stokvis zowaar een mat in 27 gevonden. En terwijl ik deze regels tik, gaat daar regelmatig nog wat af: het bleef een tijdje hangen op #24 en nu schijnt hij dan toch zeker te zijn: mat in 12. Maar Jef toch, allée, mat in 12 missen tsj tsj.

Omdat je je computer wel een kwartier of zo moet laten draaien eer je die mat in 12 ziet verschijnen, plak ik hieronder een schermafbeelding. Als je ze aanklikt, kom je nog bij de naspeelbare partij.

Jef Wuyts vs Bob Roes

Geplaatst in Clubavonden, Partijen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.