Uitslagen 8 maart 2018

Beste liefhebbers van het betere houtschuifwerk,

Een enorme opkomst van schaaklustigen gisteren, maar liefst negen borden werden bezet om de laatste ronde af te werken.
Ikzelf zat te vochten tegen Jef Devecht dus heel veel heb ik niet kunnen meevolgen op de andere borden. Dus zij die goed genoteerd hebben, mogen steeds hun partij ingeven op de website teneinde de andere leden een beeld te geven hoe hun match verlopen is.
Stijn zat tegenover Bart en wist hier een vol punt binnen te halen.
Tussen Peter De Heldt en Karel wist deze laatste een toren te offeren om er een remise uit te halen. En beiden delen de punten.

Peter Van der Avort moest een punt laten liggen op het bord tegen Bob.
Jo wist een vol punt binnen te slepen tegen Patrick.
Matthias kon geen vuist maken tegen Ad en deze laatste nam het volle punt mee naar huis.
Marc W. speelde nochtans niet slecht tegen Fred, zei hij zelf, maar schrik voor de verdubbeling van de torens van Fred deed hem een mindere zet doen en Fred steekt één punt op zak.
Ikzelf heb een enorme chance gehad dat Jef Devocht remise voorstelde in een stelling waar hij op dat moment veel beter stond, die heb ik dan ook meteen aangenomen teneinde mijn bijnaam eer aan te doen.

Dan zitten Manu en Lars nog op een complexe stelling te zwoegen. Even lijkt het erop of ze een stijntje gaan doen als de klok ongenadig hard voort tikt met nog een heleboel zetten te doen voor de veertigste in zicht is, maar Manu blijft koelbloedig en trekt zachtjes maar met ferme hand de strop rond de koning van Lars dicht.

En dan de match tussen Sebastiaan en Jef Peeters. Jef weet een prachtige stelling op het bord te toveren en houdt de koning van Sebastiaan onder druk. Als dan tegen het einde door een schaak met het paard Jef ook nog eens de toren van Sebastiaan weet te slaan, geeft deze laatste op. (Bekijk deze stelling ook bij de reacties!)

Dan werd er nog geanalyseerd, nagekaart bij het schaakbord en het nodige gerstenat geconsumeerd.

met z’n vieren op één bord: dolle pret verzekerd!

Met deze avond was ook een einde gekomen aan de eerste ronde. Zij die nog openstaande matchen hebben worden dan hierbij ook vriendelijk opgeroepen om deze binnen een redelijke termijn in te halen. Dan kunnen we zo spoedig mogelijk aan de tweede ronde beginnen.

Tot volgende keer voor meer schaak
uw secretaris
Dries
Groep A
Stijn             –      Bart         1-0
Patrick         –      Jo            0-1
Lars               –      Manu     0-1
Peter DH      –      Karel     0,5-0,5

Peter VdA    –      Bob         0-1

Groep B
Sebastiaan    –      Jef P      0-1
Matthias         –      Ad          0-1
Marc W.          –      Fred      0-1
Dries                –      Jef D    0,5-0,5
Geplaatst in Clubavonden, Uitslagen.

2 reacties

 1. Mede-schakers en analisten,

  “Schaak is een zee waaruit een mug kan drinken, en een olifant in kan baden. ”

  Na mijn partij met Jef werd deze duchtig geanalyseerd door de leden. De eerste koningszet van Jef werd door de raad van wijzen afgedaan als een slechte zet. Hoewel onconventioneel vond ik dit de beste zet en dus ging ik fel in het verweer. Ik verzekerde de vorsers dat de computer me gelijk zou geven. Jef mengde zich niet:” Het was zijn zet, dus het sprak voor zich dat dit de enige goeie was.”

  Veel plezier met de analyse van de partij zodra hij op de ddk-site verschijnt.

  Sebastiaan

  • De analyse van lichess (dat is Stockfish9) vindt de betreffende zet 11…Kd7 niet fout. Niet geweldig goed ook niet, maar er schijnt toch niet echt iets mis mee. Vóór die zet is de stellingswaardering +1,1 en erna +1,0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.