Dolend, maar ambitieus

 

In de aanloop naar onze competitie is Stijn u komen vragen wat uw ambitie is in deze race. De meesten onder u hebben deze vraag in alle eerlijkheid en met veel zelfkennis beantwoord. Gnothi seauton beitelde een Griek in de oudheid eens in de lijst van de spiegel die hij op de markt gekocht had. Moderne filosofen vonden later dat die ijdeltuit het begin van alle wijsheid ontdekt had.
Wijsheid, laat maar zo. Wat ons, Dolende Koningen, wèl interesseert, is, wie zijn capaciteiten het best ingeschat had, wie wist als hoeveelste hij vele maanden later over de meet zou sprinten, huppelen of strompelen. En zal u zelf uw ambities kunnen waarmaken? We gaan dit lijstje na de gepleegde feiten nog eens bovenhalen en naast de werkelijke ranglijst leggen, zodat we zien hoe realistisch onze toekomstbeschouwingen zijn. (of is het “zullen zijn gebleken”?)
Trouwens, de meesten van ons, mezelf incluis, hebben eigenlijk een antwoord gegeven op de vraag “Op welke plaats denkt u te zullen eindigen?” en niet op de vraag “Op welke plaats ambieert u te zullen eindigen?” Immers, als we neerzitten voor de partij hebben we toch de ambitie om te winnen, ook als het verhoopte aantal puntjes al binnen zouden zijn.
Geplaatst in Clubleden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.