uitslagen 5 december 2019

Waarde schaakmaten,

 

Niet veel beweging in de club afgelopen donderdag, waarschijnlijk zat iedereen rond zijn schoentje te wachten op de Goedheiligman uit Spanje (ter info, die bestaat niet écht hoor).

Er waren twee borden bezet alwaar vier schakers een felle strijd uitvochten teneinde felbegeerde puntje te sprokkelen in de competitie.

Zo zaten daar Peter Wouters en Jef Peeters in een lang gelijk opgaande partij. Er werden langs beide kanten geen Sinterklaascadeaus uitgedeeld. Als er naar het eindspel toe de torens geruild worden is het Jef Peeters die met een pion voorsprong er voordeliger uitkomt. Het ziet er echter niet direct uit dat hij dit voordeel kan ombuigen naar winst en het ziet er allemaal vrij remiseachtig uit, zij zien het ook en verdelen de puntjes heel eerlijk.

En aan het andere bord zat Kristof te zweten. Hij had Tom op zijn bord gekregen.

Kristof staat al snel een toren tegen drie pionnen achter in een interessante stelling. En dan wordt er nog een toren tegen een loper geruild.

De stelling is op dit moment zodanig complex dat Kristof even in tijdsnood dreigt te komen. Kristof vraagt dan ook aan ondergetekende om te noteren en trekt de stelling in punten terug gelijk met drie pionnen tegen een stuk. Hier is het Kristof die aan het langste eind trekt en het volle punt binnenrijft.

De complexe stelling uit het eindspel tussen Kristof en Tom

En dan zijn er nog twee partijen buiten het clublokaal gespeeld door Geert. In één partij kon ie niet winnen van Kristof, maar tegen Jef Wuyts wist ie met een mooi valletje het punt op zak steken.

 

 

Tot schaaks,

Uw secretaris

Dries

 

 

 

Groep A

Peter Wouters                 –              Jef Peeters                        0,5 – 0,5

 

Groep B

Kristof                                 –              Tom                                      1-0

Geert                                   –              Kristof                                  0-1

Jef Wuyts                           –              Geert                                   0-1

Geplaatst in Clubkampioenschap, Partijen, Uitslagen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.