Uitslagen 19 en 26 december 2019

Waarde schakers,

 

met de drukte van de afgelopen feestdagen heeft het verslag van 19 december wat op zich laten wachten. Toen werden er vier partijen afgewerkt in de competitie. Ikzelf was een beetje later en heb zodoende een deel van de partijen moeten missen en daar er wat tijd tussen het verslag en de waarneming zit, ben ik ook een beetje troebel van geest teneinde een accurate weergave te kunnen meegeven.

Op die bewuste donderdag speelde Yves tegen Emmanuel en wist door een slinks spel de zwarte stelling kapot te spelen en het volle punt op zak te steken.

Tom toverde tegen Peter De Heldt een mooie mat op het bord en keerde huiswaarts met een heel punt.

En Peter Wouters wist met veel chance een punt te scoren ten koste van Joan.

En dan zaten Jo en Bart nog op hun bord te zweten. Het was een mooie en gelijk opgaande partij. Tegen het eindspel toe staan er aan beide kanten nog zeven pionnen, twee torens en een dame op het bord. Maar met zoveel pionnetjes op het bord is het niet evident om een doorgang te vinden. Bart is wel degene die de open lijn het eerste weet te benutten met zijn torens en deze zware stukken worden er even later dan ook afgezwierd.

Als ook even later de dames hun biezen pakken staan er nog zes pionnen tegenover elkaar. Bart maakt dan een mindere keuze door met een flankpion te nemen en Als Jo zijn koning in het centrum weet te positioneren, geeft Bart op.

En dat was dan vorige week donderdag. De donderdag daarop waren er drie partijen die een uitslag kenden, toen ik een beetje later het clublokaal binnenkwam, leunde Fred reeds gelukzalig achterover in een stoel met een vol punt in zijn borstzakje. Een punt dat ie ten koste van Emmanuel had weten binnen te rijven.

In een hoekje achteraan zitten Peter Wouters en Jo te zwoegen op hun stelling. Jo staat als ik kom kijken een comfortabel stuk voor en weet even later een pion aan de overkant te krijgen die promoveert tot een machtige dame. Dan ziet het er echt precair uit voor Peter en hij legt zijn koning neer.

En dan zaten er nog twee schakers te zwoegen op hun bord. Kristof heeft Sebastiaan op zijn bord gekregen. Als ik kom kijken, verschiet ik dat Sebastiaan een pion vóór staat, in plaats van twee of drie achter teneinde spel te creëren. Even later denkt Kristof deze pion terug te kunnen winnen maar verrekend zich en hij verliest een loper. Er is dan één open lijn op heel het bord en hoewel Kristof deze e-lijn met zijn toren op de achterste rij lijkt te kunnen aanvallen, weet Sebastiaan met zijn secuur samenwerkende stukken elk denkbaar veldje af te blokken waardoor Kristof zelfs niet moet denken aan een verdubbeling van zijn torens. Even later wordt Kristofs paard geruild en weet Sebastiaan enkele pionnen op te ruimen. Kristof spartelt, maar Sebastiaans stelling is te solide om door te komen. Maar ook de tijd van Kristof tikt ongenadig hard voort. Sebastiaan heeft dan ook reeds een pion naar de overkant weten te krijgen. Kristof tracht nog iets te forceren door de torens te ruilen, maar als Sebastiaan promoveert, valt Kristofs vlag en zet Sebastiaan tevreden een eentje achter zijn naam op de papieren computer.

 

Dan werd er nog wel een beetje geoefend en gedronken maar het was toch vroeg eer iedereen reeds besloot huiswaarts te keren.

Ik wens jullie allen namens het ganse bestuur een prettig eindejaar toe!

Tot volgend jaar voor meer schaak

Uw Secretaris,

Dries

 

 

 

 

 

 

Groep A

Yves                      –              Emmanuel                         1-0

Peter Wouters –              Jo                                           0-1

Peter Wouters –              Joan                                      1-0

Emmanuel          –              Fred                                      0-1

Jo                           –              Bart                                       1-0

 

Groep B

Tom                      –              Peter De Heldt                 1-0

Kristof                  –              Sebastiaan                         0-1

Geplaatst in Clubavonden, Clubkampioenschap, Uitslagen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.