Zwarte Donderdag

Beste schakers,

Onze prijsvraag om een aannemelijke complottheorie over de gebeurtenissen in St.-Pieter op 23 januari 2020 heeft heel wat reacties gehad. We wisten natuurlijk van tevoren dat inventiviteit een aangeboren eigenschap is van de schaker, en dat bleek duidelijk uit de inzendingen. En dus, het moet gezegd worden: het was moeilijk kiezen. In vele gevallen was de theorie zo aannemelijk dat we twijfelden of het een theorie was dan wel de waarachtige onthulling van een complot. Andere inzendingen waren dan weer ronduit grappig, wat ook beloond werd met een goede score door de schuddebuikende jury. Enkele kandidaten verklaarden het fenomeen op astrologische wijze, en natuurlijk wist Nostradamus het ook al, maar deze inzendingen kregen minder waardering van de jury.

Na langdurig overleg was de jury het eens: het meest overtuigende materiaal kwam van Dries.

Er gaat al langer het gerucht dat er zo omstreeks de Paasperiode een witte donderdag te rapen valt, veel minder gekend is de zogenaamde zwarte donderdag van Januari, deze komt enkel voor als men het jaartal met slechts twee cijfers kan schrijven, de donderdag in kwestie de voorlaatste van de eerste maand van het jaar blijkt te zijn en dus de witspelers niets in de pap te brokken hebben…
Maar het kan ook zo zijn, natuurlijk, dat Russische matchfixers illegale gokkantoren runnen in de buitenwijken van Moskou en reeds geruime tijd onbeduidende belgische schaakclubs afschuimen op zoek naar avonden om geld op in te zetten…
Één van de twee theorieën is waarschijnlijk niet hélemaal onjuist…

Geplaatst in and now for something completely different.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.