Verslag Speelavond 04 november 2021

Beste houtschuivers,

Een verbazingwekkende lage opkomst gisteren in het Sint Pieter. Toen ik binnen kwam waren er slechts twee zwart wit geruite borden alwaar geschaakt werd, en één was dan nog niet eens voor de competitie.

overzicht van de lege ruimte… Hieruit blijkt dat schakers zich graag in groep concentreren

Het andere bord was het strijdtoneel voor de match tussen Geert en Peter DH. Geert komt wel beter uit zijn opening maar maakt een foutje en Peter komt weer in de partij… Er volgen foutjes aan beide kanten maar Geert maakt er eentje meer en komt dan een loper achter. Peter geeft deze voorsprong niet meer uit handen en sleept het volle punt in de wacht.
Er werd nog één andere partij gespeeld voor de competitie en dat was tussen Peter W. en ondergetekende. We komen redelijk uit de opening en de stelling slibt helemaal dicht. Mijn acht, aaneengesloten pionnen maken een doorbraak moeilijk.


Ik stel dan ook remise voor, maar op dat moment ziet Peter meer dan ik en neemt hem niet aan. Na nog wat heen en weer geschuif, als de lopers ook vertrokken zijn is het Peter die slordig terugpakt en mij de kans geeft om een pion richting promotie door te duwen en Peter geeft op.
Er werd nog gedronken en geanalyseerd, gelachen en gepraat.

En dan nog even een warme oproep voor het Kersttoernooi van TuSK op zondag 26 december. Inschrijven kan tot 10u00 en het toernooi start om 11u. Dit alles in het Sint Pieter in de Jubileumlaan (’t school)

 

schakerige groet

Uw secretaris,

Dries

 

Groep A

Geert       –     Peter DH       0-1

Peter W. –      Dries              0-1

Geplaatst in Uncategorized.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *