Verslag speelavond 18 november 2021

Hallo houtschuivende medemensen,

 

Het verslag van gisterenavond is om twee redenen iets minder uitgebreid dan anders, niet alleen waren er maar vier borden bezet alwaar de strijd om de felbegeerde clubkampioenschappuntjes op losbarstte, ikzelf had een hele kluif aan onze voorzitter die speelde met het motto “eraf met de bullen’’…Waardoor ik wel wat heb gemist van de strijd op de andere borden.

De eerste partij die een uitslag kende was deze tussen Peter Van Dyck en Marc Ooms, hier was Peter niet slecht uit de opening gekomen, en er ontstaat een interessante partij, maar naar het einde toe neemt Marc de overhand en als Peter dan een klein foutje maakt, is het Marc die triomfantelijk het volle punt achter zijn naam mag zetten.

Bart wist Tom het knap lastig te maken en zette een vol punt achter zijn naam.

En nieuwkomer Koen kreeg Van der Avort Senior op zijn bord. Zonder respect of eerbied voor de derde leeftijd walste Koen over de stelling van Peter heen. Peter vocht voor wat hij waard was, maar moest z’n meerdere erkennen in de jeugd.

En dan zitten de voorzitter en de secretaris nog in ’n bestuurslidonderonsje elkaar het knap lastig te maken. Marc speelt, zoals reeds eerder aangehaald, volgens het beproefde adagium “eraf met de bullen!’’ En we komen in een interessante stelling terecht alwaar we goed op onze tellen moeten passen om geen fouten te maken en de stelling te laten openbreken. Na 28 zetten zie ik het niet meer en stel remise voor, de voorzitter denkt lang en diep na, zoals je kan zien op onderstaande foto. En hij aanvaardt daarop de remise…

Er werd nog duchtig geanalyseerd bij het nodige gerstenat en iedereen keerde tevreden huiswaarts…

 

Tot schaaks,

Uw secretaris,

Dries

 

 

Groep A
Bart – Tom 1-0
Marc W – Dries 0,5-0,5
Groep B
Koen – Peter VdA 1-0
Peter VD – Marc O 0-1
Geplaatst in Uncategorized.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *