uitstapideetje

We weten allemaal ondertussen dat Bob wel een stukje kan schaken, anders zet je geen kampioenstitel achter je naam. Minder bekend is misschien voor sommigen dat Bob niet onaardig overweg kan met kwast en verf.

En nu exposeert hij ook nog eens deze doeken in het wereldberoemde Taxandriamuseum. Dus, nu de zomer aanbreekt, zal er ook wel eens een regenachtige dag aanbreken waarop schuilen in ’n museum het enige aangewezen tijdverdrijf is.

Allen daarheen, zou ik zo zeggen…

Passage – Kempense Kunst nu

Tijdelijke tentoonstelling – 1 oktober 2021 tot 29 augustus 2022

Lange tijd zijn de Kempen getypeerd als een randland met schrale landbouwgronden en een stugge (boeren)bevolking. De isolatie en ongereptheid trokken kunstenaars echter aan om ongestoord idyllische taferelen vast te leggen. Het Taxandriamuseum biedt in de vaste opstelling een ruim overzicht van deze 19de– en 20ste-eeuwse (schilder)kunst.

Nu, anno 2021, is de streek een pak eigentijdser geworden, maar gelukkig is de Kempense bodem nog steeds een broedplaats voor artistieke creativiteit. Met de tijdelijke tentoonstelling ‘Passage’ biedt het museum een beeld van het hedendaagse Kempense kunstlandschap. Variatie was hét sleutelwoord bij de selectie van de kunstenaars: in leeftijd, gender, bekendheid en techniek. Verschillende kunstvormen passeren hierdoor de revue: van beeldhouwen tot schilderkunst, van kantwerk tot fotografie, van striptekenen tot animatie.

‘Passage’ laat dertien kunstenaars individueel inbreken op een zaal van het museum. De creatievelingen verbinden zich met het thema en geven er door hun achtergrond, werkwijze en materiaalkeuze een originele, persoonlijke invulling aan. Het resultaat is een interessante dynamiek, ook tussen de verschillende kunstenaars. De expo biedt een origineel parcours doorheen het hele museum. Laat je door de artiesten meenemen in hun waarneming, hun wereld en hun verhalen…

 

De deelnemende kunstenaars zijn:

 • Bob Roes, schilder
 • Freddy Van Dyck, tekenaar, beeldhouwer, schilder
 • Hanna van Dun, beeldend kunstenaar
 • Inge Deleu, hedendaagse kant
 • Jaak Hillen, beeldhouwer
 • Juan Monte, fotograaf
 • Katrin Dekoninck, beeldend kunstenaar, animatie
 • Nest Onzea, beeldend kunstenaar
 • Peter Snijder, lichtkunstenaar
 • Ronny Broeckx, schilder
 • Stef Janssens, striptekenaar
 • Tom De Doncker, tekenaar, tattookunstenaar
 • Tijs van Nieuwenhuysen, beeldend kunstenaar

En dan even terzijde, mijn eigen “tentoonstelling”, over het lithografie-leerproject -Meester-Leerling- is nog even verlengd in het Nationaal Museum van de speelkaart

Geplaatst in mededeling.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *