Verslag algemene ledenvergadering 30 juni 2022

Verslag algemene ledenvergadering 30/06/2022
Aanwezig: Stijn, Luc, Marc, Bob, Dries, Fred, Koen( x2), Jef, Yves, Peter (x2), Tom, Bart.
Nadat de diehards klaar waren met hun spel…

we zitten in een schaakclub, dus wordt er tot aan de start van de vergadering geschaakt!

 

kon klokslag kwart voor negen precies opent Voorzitter Marc de vergadering met een welverdiend applaus te vragen voor de kersverse kampioenen Tom & Bob.
En dan, als eerste puntje werd het aankomende jubileum van de club besproken. In 2023 zal onze schaakclub 20 kaarsjes mogen uitblazen. Om dit niet ongemerkt voorbij te laten gaan, plannen wij een uitstap naar ’n groot vakantiehuis in de ardennen.  Inschrijvingsdatum en meer uitleg volgen nog met wat meer gedetailleerde gegevens, maar vast staat dat het rond Hemelvaartsdag 2023 zal zijn, dus maak je agenda’s rond die datum maar weer leeg… Volgens Marc is het huisje een half uur van alles (behalve Turnhout) verwijderd en de prijzen zullen schappelijk blijven.
Houd jullie mailboxen in de gaten voor meer info!
Dan een volgend agendapunt was de tijdsduur voor de competitie en op welke stand de klokken ingesteld moeten zijn. Dit is stand 17En niet 19, zoals nu al gedaan werd. We spelen met het tempo van 90minuten met een increment van 30 sec. per zet. En als dan de vlag valt is het ook gedaan. De tegenstander moet dit natuurlijk ook wel opmerken.
En natuurlijk, als we het over de competitie hebben, er dient ook weer dit jaar voor ingeschreven te worden. We hebben altijd zo wat geschommeld tussen 14,95 en 15,05 euro, met een beetje afronding… Aan inflatie doen wij niet mee, dus we prikken het juiste bedrag anders op €15 en dit mag overgemaakt worden op rekening BE34 7360 4812 4390 ter attentie van De Dolende Koning, met vermelding van Naam, Achternaam en of je al dan niet meespeelt in de competitie. Doe dit alles vóór 15 augustus en we hebben tijd genoeg om de competitie in te delen.
Over competitie gesproken. Het zomertoernooi gaat dit jaar door op het terras van café ranonkel. Vanaf 7 juli (volgende week donderdag dus) spelen we onze partijtjes aldaar met een tempo van 10 min.p.p.p.p. met een maximum van 2 partijen tegen dezelfde (wit/zwart). De puntentelling is 3 punten voor winst, 2 bij remise en één verlies. Dus wie veel komt, altijd verliest, kan alsnog zomerkampioen worden…
Dan was het tijd voor een nieuw bestuur te kiezen… Je kon de krekels horen bij de rondvraag of er geïnteresseerden waren… Noord-Korea heeft doorgaans meer veranderingen bij de partijtop tijdens verkiezingen dan deze club… We zullen het maar als een compliment beschouwen dat ze ons nog niet beu zijn.
Dan was het tijd voor de huldiging van de kneuzenkampioen Tom. Deze kreeg een kunstwerk van de kampioen der kampioenen, Bob. Laatstgenoemde mocht zichzelf ook een eigen werk cadeau doen.
En dan de rondvraag. Elk lid mocht grieven en wensen uiten. Bart heeft een idee voor een toernooi in zijn hoofd zitten. Hij wil een toernooi organiseren in de vorm van een vierkamp, met één lange partij op zaterdag, twee op zaterdag en dan nog één op zondag. De indeling zal gebeuren op basis van Elo-punten. Zijn vraag was vooral in verband met support of deelnemers, want de organisatie zal toch vooral vanuit TuSK of JST moeten gebeuren om wille van het feit dat er Elo-punten mee gemoeid zijn. Datum voor dit alles is nog nader te bepalen. De reden dat Bart hier mee afkomt is dat er vroeger een zomertoernooi was met wisselbeker door de omliggende gemeenten die ooit een club hadden en nu niet meer. De locatie van dit alles is misschien de sporthal van het Sint-Pietersinstituut. De inschrijvingsgelden dienen voor het prijzengeld en de catering te bekostigen. Inschrijven is voor eenieder die wil schaken. Verdere info omtrent dit alles wordt door Bart via mail verstuurd.
Na dit alles dienen de kelen even gesmeerd te worden en trakteert de club een drankje, schol!
Na de eerste slokken gaat Yves met de vragenronde voort met de opmerking dat de inhaaldagen maar kalm zijn en stelt de vraag of er niet beter wekelijks gespeeld kan worden voor het kampioenschap en dan alle inhaaldagen achteraan te plakken en de rest van het seizoen enkele bevriende clubs uit te nodigen voor een treffen. Het is een leuk uitgangspunt. Maar, er is wel een maar aan dit alles verbonden. Koen richt vragen tot het bestuur, te eerste interesse en frequentie. interesse ja, frequentie valt te bezien, afhankelijk van de interesse. Jef vraagt zich terecht af of dit idee wel voldoende steun kan krijgen vanuit de club. Bart denkt dat schaakgerelateerde ideeën wel aansluiting kunnen vinden bij de leden. Waarop Stijn hardop twijfelt aan de haalbaarheid van dit alles daar de huidige competitie (en alle competities ervoor) toch wel liet zien dat het echt spelen en afwerken van partijen in de competitie zelfs met het huidige speeltempo een heikel punt blijkt te zijn. Fred vraagt zich terecht af of andere clubs wel zitten te wachten op een treffen met een niet bij de bond aangesloten club. Ook de dag dat wij schaken, donderdag, kan een probleem zijn voor veel andere clubs.
Peter vult aan te zeggen met te zeggen dat we goed bezig zijn, maar eens iets anders kan nooit kwaad. Het één sluit het ander niet uit. We merken ook bij onze leden dat het schaakenthousiasme taant naarmate het seizoen op z’n einde loopt.
Maar dit alles wordt nog bekeken of het wel haalbaar is…
Dan sluit penningmeester Stijn de vergadering af met de mededeling dat de club financieel gezond is.
Tot schaaks,
vergeet niet dat we jullie nu donderdag (de 7de  juli) in café ranonkel verwachten!
uw (aanblijvend) secretaris,
Dries
Geplaatst in mededeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *