verslag speelavond 8 september 2022

Waarde schaakmaten,

heel wat beweging in ons clublokaal op de start van het nieuwe speelseizoen. Maar liefst zes borden werden bezet alwaar er voor elk veldje geknokt werd teneinde felbegeerde puntjes te scoren in onze competitie. Mijn eigen partij was een week uitgesteld want zowel mijn tegenstander als ik hadden andere verplichtingen. Om die reden kon ik ook niet stipt acht uur opdagen en toen ik er wel doorkwam waren er reeds twee partijen afgewerkt. Bart wist een vol punt te scoren tegen Tom, hier kan ik niet meer doen dan de uitslag meedelen.

Ook de Partij tussen Peter W. en Joan was reeds afgelopen en geëindigd in remise.

En dan worden alle aanwezigen getrakteerd op fantastische partijen op de overige borden. Yves heeft zijn handen vol aan een sterk spelende Peter VdA. Het is een acute aanval van Peter die hem zijn loper en bijgevolg de partij en een vol punt kost. Maar wat een prachtig schouwspel om te zien!

Nieuweling Klaas heeft oudgediende Jef op zijn bord gekregen. Hier is het Jef die een foutje maakt door twee pionnen af te geven. Klaas neemt deze in dank aan en trekt zo de partij en het volle punt naar zich toe.

Koen en Bob, twee kleppers van formaat, trakteren ons ook op een mooie partij. Niet geïntimideerd door de kampioenstitel van Bob weet Koen al gauw een cruciale pion voor te komen. Het eindspel gaan ze in met een paard voor Bob en een loper voor Koen. En als de torens eraf vliegen staan er nog zes witte en vijf zwarte strijdlustige pionnen te trappelen om over te steken. Bobs paard lijkt in eerste instantie iets beweeglijker dan de loper van Koen, maar het is de pion extra die Bob de das omdoet en Koen mag een vol punt achter zijn naam zetten.

Onze voorzitter heeft het niet makkelijk tegen Fred. Hij vecht voor wat hij waard is en gaat lang gelijk op met Fred. Naar het eindspel toe heeft elk nog één toren, de dame een paard en vier pionnen. Beiden knokken hard voor elk veld en de betere positie. Marcs toren lijkt passief, maar blokkeert toch genoeg van Freds bewegingen aan de koningsvleugel. Het is dan als Freds dame slinks de stelling van Marc binnensluipt en de zijn defensie vakkundig sloopt dat Fred zodoende een puntje weet binnen te slepen…

Er werd nog wat nagekaart en geanalyseerd en het nodige gerstenat verzet…

“Hoe had ik het weeral klaargespeeld om te winnen?” Koen controleert zijn notities, met de handen in het haar…

tot schaaks,

uw secretaris

Dries

Bart       –              Tom                       1-0

Yves      –              Peter VdA          1-0

Fred      –              Marc                     1-0

Jef          –              Klaas                     0-1

Koen     –              Bob                       1-0

Peter W.-            Joan                      0,5-0,5

Geplaatst in Verslag speelavond.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *